0 комментариев

“Апельсин” салаты

Қажетті заттар:

  • тауық еті – 300-350 г
  • ірімшік – 150 г
  • маринадталған саңырауқұлақ – 150-200 г
  • жұмыртқа – 4-5 дана
  • сәбіз – 2 дана
  • пияз – 2 дана
  • сарымсақ (талғамыңыз бойынша) – 2-3 тісше
  • өсімдік майы
  • майонез, қаймақ – 250 г
Дайындалуы:
  • Сәбізді жуып, дайын болғанша пісіреміз. Тауық етін де пісіріп аламыз. Ұзыншалап тураймыз.
  • Жұмыртқаны пісіріп аламыз. Сарысы мен ақуызын ажыратамыз. Үккіштің ұсақ көзінен өткіземіз. Пиязды майға қуырамыз.
  • Сәбіздің үштен бір бөлігін пиязбен араластырамыз. Саңырауқұлақты ұсақтап турап, ірімшікті үккіштен өткіземіз.
  • Ыдысқа тағамдық өнімдерді қабаттап саламыз. Әр қабатын салған соң майонез жағамыз.
  • 1-қабат – қуырылған пияз бен сәбіз. 2-қабат – ет. 3-қабат – ірімшік пен жұмыртқаның сарысы. 4-қабат – саңырауқұлақ. 5-қабат – ақуыз.
  • Салаттың бетін сәбізбен апельсин тәрізді етіп әрлейміз.

“Жаңа жылдық шырша” салаты

Қажетті заттар:

  • банан – 350 г
  • мандарин – 200 г
  • киви – 350 г
  • йогурт – 170 г
  • бал – 10 г
  • күнжіт – 10 г
Дайындалуы:
  • Банандарды қабығынан тазалап, дөңгелекшелеп тураймыз. Шыршаға жұлдызша жасау үшін бір дөңгелекшені алып қоямыз.
  • Мандариндерді қабығынан тазалап, бөліктерге бөлеміз.
  • Шұңыл ыдысқа йогурт құйып, бал қосамыз да, араластырамыз.
  • Жалпақ ыдысқа кезектеп банан мен мандариндерді қоямыз. Жеміс пирамидасын жасаймыз.
  • Жемістерге ақырындап йогурт құямыз. Жан-жағына йогурт жағып шығамыз.
  • Кивиді тазалап, дөңгелекше етіп тураймыз.
  • Кивимен шыршамыздың бетін сәндеп жабамыз.
  • Бананды күнжітке аунатып алып, тіс тазартқыш таяқамен шыршаның төбесіне бекітіп қоямыз.
  • Жеміс шыршасына күнжіт себеміз.

“Сағат” салаты

Қажетті заттар:

  • тауық еті – 450 г
  • жұмыртқа – 3 дана
  • ірімшік – 150 г
  • көк пияз – 1 орам
  • асбұршақ – 250 г
  • тұздалған қияр – 3 дана
  • майонез
  • тұз, бұрыш
  • зәйтүн, сәбіз – әрлеу үшін
Дайындалуы:
  • Асбұршақтың суын төгіп, ыдысқа саламыз.
  • Көк пиязды ұсақтап турап, асбұршаққа қосамыз.
  • Оған майдалап туралған ірімшік пен қияр қосамыз.
  • Тауық етін тураймыз. Оны да ыдысымызға саламыз.
  • Жұмыртқаның ақуызы мен сарысын бөліп алып, сарысын ұсақтап тураймыз. Ыдысқа саламыз. Ақуызын әрлеу үшін алып қоямыз.
  • Салатқа майонез, тұз, бұрыш қосамыз. Араластырамыз.
  • Дөңгелек ыдысқа салатты салып, сағат тәрізді пішін жасаймыз.
  • Ақуызды үккіштен өткізіп, салаттың бетіне себеміз.
  • Зәйтүн мен сәбізден сандар мен сағат тілін жасаймыз. Салатымыздың бетін әрлейміз.
Изменен статус публикации
Добавить комментарий