0 комментариев

«Цезарь» салатының рецепті

Қажетті заттар:

  • бөлке нан — 200 г
  • тауық еті — 300 г
  • салат жапырағы — 1 орама
  • пармезан ірімшігі — 50 г
  • сарымсақ — 1 тісше
  • зәйтүн майы
Соусы үшін:
  • жұмыртқаның сарысы пісірілген күйде — 2 дана
  • қыша — 2 шай қасық
  • лимон шырыны — 2 ас қасық
  • сарымсақ — 1 тісше
  • сірке су 6% — 1 шай қасық
  • зәйтүн майы — 100 мл
  • тұз, бұрыш

Дайындалуы:

  • Сарымсақты ұсақтап, 5 ас қасық маймен араластырамыз. 15 минутқа қалдырамыз.
  • Бөлке нанды кішігірім текше етіп тураймыз. Сарымсақ қосылған майға сарғайғанша қуырамыз.
  • Тауық етін кішігірім бөліктерге бөліп, тураймыз. Дайын болғанша қуырып, тұз, бұрыш қосамыз.
  • Тұздығын әзірлейміз. Ол үшін Жұмыртқаның сарысын қышамен араластырамыз.
  • Ұсақталған сарымсақ қосамыз.
  • Сірке су мен лимон қышқылын қосамыз.
  • Мұнан кейін май қосып,  араластырамыз. Талғамыңыз бойынша тұз, бұрыш қосамыз.
  • Ірімшікті үкішштің ұсақ көзінен өткіземіз.
  • Салат жапырақтарын қолмен бөлеміз. Тәрелкеге қойып, үстіне қытырлақ нан мен тауық етін саламыз.
  • Мұнан соң соусын құямыз да, ірімшік себеміз.
Изменён статус на опубликованный
Добавить комментарий