0 комментариев

“Цезарь” салатының рецепті

Қажетті заттар:

  • бөлке нан – 200 г
  • тауық еті – 300 г
  • салат жапырағы – 1 орама
  • пармезан ірімшігі – 50 г
  • сарымсақ – 1 тісше
  • зәйтүн майы
Соусы үшін:
  • жұмыртқаның сарысы пісірілген күйде – 2 дана
  • қыша – 2 шай қасық
  • лимон шырыны – 2 ас қасық
  • сарымсақ – 1 тісше
  • сірке су 6% – 1 шай қасық
  • зәйтүн майы – 100 мл
  • тұз, бұрыш

Дайындалуы:

  • Сарымсақты ұсақтап, 5 ас қасық маймен араластырамыз. 15 минутқа қалдырамыз.
  • Бөлке нанды кішігірім текше етіп тураймыз. Сарымсақ қосылған майға сарғайғанша қуырамыз.
  • Тауық етін кішігірім бөліктерге бөліп, тураймыз. Дайын болғанша қуырып, тұз, бұрыш қосамыз.
  • Тұздығын әзірлейміз. Ол үшін Жұмыртқаның сарысын қышамен араластырамыз.
  • Ұсақталған сарымсақ қосамыз.
  • Сірке су мен лимон қышқылын қосамыз.
  • Мұнан кейін май қосып,  араластырамыз. Талғамыңыз бойынша тұз, бұрыш қосамыз.
  • Ірімшікті үкішштің ұсақ көзінен өткіземіз.
  • Салат жапырақтарын қолмен бөлеміз. Тәрелкеге қойып, үстіне қытырлақ нан мен тауық етін саламыз.
  • Мұнан соң соусын құямыз да, ірімшік себеміз.
Изменен статус публикации
Добавить комментарий