0 комментариев

Қазақстанның қай жерінде мекендейді? Ол немен қоректенеді ? Оның сыртқы пішіні қандай осы сұрақтардың жауабын  kyn.kz сайтынан оқи аласыз.

Қазақстанда Жайық өзенінің жағалауын мекендейтін, жартылай суда тіршілік ететін жануар.

Олар қорегін судан алады. Дене тұрқы 18-20 см, салмағы 300-400 г. Жұпар қазіргі Қазақстанда сирек кездесетін аңдар қатарына алынған.

Оны қорғау үшін ол мекендейтін жерлерден шағын қорық ұйымдастырған жөн.

Жойылып бара жатқан аң болғандықтан жұпар Қазақстанның “Қызыл кітабына” енгізілген.

Изменен статус публикации
Добавить комментарий