Бақшадағы қызылшаның адам ағзасына тигізетін пайдасы туралы ақпаратты kyn.kz сайтынан оқи аласыз.
- Созылмалы іш қату кезінде. Себебі қызылша құрамында талшықтар, органикалық қышқылдар және басқа да көптеген элементтер бар, бұл организмдегі метаболикалық процестерге жемісті әсер етеді; әртүрлі қышқылдардың әрекеті арқылы шайырлы бактериялардың ағзасын тазарту және дененің «таза» болуы;
- Семіздік пен бауыр ауруымен. Түбірде құрамында адам ағзасындағы майдың мөлшерін реттейтін лиотропты субстанция бар. Сонымен қатар, бетаи химиялық заттардың бауырға кіруіне жол бермейді;
- Атеросклероз және гипертониямен. Магний осы ауруларды емдеуге ықпал етеді;
- Лакциялық, диуретикалық;
- Анемиямен. Көкөніс қан ағынын қалпына келтіру үшін пайдалы, себебі ол осы процесстерге жауап беретін микроэлементтердің бар екендігін көрсетеді.
- Жүкті әйелдер. Фио қышқылы ұрықтың жүйке жүйесінің пайда болуына жағымды әсер етеді;
- Қалқанша безінің ауруларында. Кез келген басқа өнімдегі сияқты, қызылшада йодтың көп мөлшері және осы өсімдіктерді пайдалану мұндай ауруларды емдеуге ықпал етеді;
- Диета арқылы. Жук қызылшаның төменгі калориялық өнім екендігін ескере отырып, оны кез-келген қызылша рационында қолданыңыз.
Redactor Изменен статус публикации