0 комментариев

Бақшадағы қызылшаның адам ағзасына тигізетін пайдасы туралы ақпаратты kyn.kz сайтынан оқи аласыз.

  1. Созылмалы іш қату кезінде. Себебі қызылша құрамында талшықтар, органикалық қышқылдар және басқа да көптеген элементтер бар, бұл организмдегі метаболикалық процестерге жемісті әсер етеді; әртүрлі қышқылдардың әрекеті арқылы шайырлы бактериялардың ағзасын тазарту және дененің «таза» болуы;
  2. Семіздік пен бауыр ауруымен. Түбірде құрамында адам ағзасындағы майдың мөлшерін реттейтін лиотропты субстанция бар. Сонымен қатар, бетаи химиялық заттардың бауырға кіруіне жол бермейді;
  3. Атеросклероз және гипертониямен. Магний осы ауруларды емдеуге ықпал етеді;
  4. Лакциялық, диуретикалық;
  5. Анемиямен. Көкөніс қан ағынын қалпына келтіру үшін пайдалы, себебі ол осы процесстерге жауап беретін микроэлементтердің бар екендігін көрсетеді.
  6. Жүкті әйелдер. Фио қышқылы ұрықтың жүйке жүйесінің пайда болуына жағымды әсер етеді;
  7. Қалқанша безінің ауруларында. Кез келген басқа өнімдегі сияқты, қызылшада йодтың көп мөлшері және осы өсімдіктерді пайдалану мұндай ауруларды емдеуге ықпал етеді;
  8. Диета арқылы. Жук қызылшаның төменгі калориялық өнім екендігін ескере отырып, оны кез-келген қызылша рационында қолданыңыз.
Изменен статус публикации
Добавить комментарий