0 комментариев

Сүттің тығыздылығы туралы ақпаратты kyn.kz сайтынан оқи аласыз.

Сүттің тығыздылығы орта есеппен 1.030 кг / м3. Ол малдың тұқымына, оның жем шөбіне, сүт шығу уақытына, мінез құлқына т.б. жағдайларға байланысты өзгеріп отырады.

Ауытқу мөлшері 1.026 – 1.032 кг / м -3 аралығында. Сүттің тығыздылығы арқылы оның табиғи сұйықтылығында білуге болады. Мысалы, сүтке су қосатын болсақ, оның тығыздылығы жоғарылайды.

Мәселен, көк сүттің тығыздылығы шамамен 1.036 кг / м -3. Сиыр сүтінің тұтқырлығы – 0.0018 Па / с (Паскаль / секунд). Сүттің беттік керуі – 0.0439 н / м -1, қату температурасы – 0.53, – 0.57 0 C , қайнау температурасы – 100.2 0 С.

Изменен статус публикации
Добавить комментарий