Психологияға әсер ететін 10 өнім
Денсаулықты күту дұрыс тамақтанудан басталады.
Дүкен сөрелерін зерделеп, әрбір өнімнің қаптамада белгіленген құрамын сараптап, біз сізге қандай тағамның пайдалы, ал қайссының денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін екендігін айтып береміз. Көптеген өнімдердің құрамында біз мүлде күмән келтірмейтін заттардың бар екендігін ғылыми зерттеу орталығы дәлелдеді. - Тазартылған күріштің құрамында жылдам ерігіш көмірсулар бар, соның салдарынан глюкоза молекулалары қанға араласады. Миға және жүйке жүйесіне кері әсер ететін қант деңгейінде ауытқуларды болдырмайды . - Попкорн құрамында белок, алтын, фосфор, темір және кремний бар, сондай-ақ магний бар, ол жүйке жүйесінің дұрыс қызмет етуіне мүмкіндік береді. Сондай-ақ попкорнға бай В дәрумені депрессия мен стресске көмектеседі. - Тунец балығының құрамында ұмытшақтық ауруына ұшырататын көп мөлшерде сынап бар. Ол сондай - ақ құрамында полихлорланған дифенилдер-гормондар ретінде әрекет ететін және жүйке жүйесінің жұмысын бұзатын синтетикалық заттар бар. - Сало майының құрамында сирек кездесетін аракидин қышқылы бар. Ол дене тінінде орналасқан және мидың жұмыс жасауы үшін қажетті болып табылады. Оның әсері Альцгеймер ауруына қарсы тұруға көмектеседі. - Дәнді дақылдардың құрамында бойды өсіруге қажетті глютен бар. Антиденелер (микроорганизмдердің пролиферациясына кедергі келтіретін белоктар, улы зат бөлетін өнімдер) глютенге де, денсаулығымыздың маңызды бөліктеріне шабуыл жасайды, соның әсеріне мида күйзеліс пен депрессия тудыруы мүмкін. - Қара шоколадтатың құрамында ми жасушаларының белсенділігіне жауап беретін флавоноидтер бар. Бұл пайдалы тағамдар қан тамырларын кеңейтеді, миды жұмыс істеуін жақсартады және оны оттегімен қамтамасыз етеді. - Қатты ірімшіктің құрамында тирамин бар - протеиннің бұзылуы мен өнімнің қартаюы кезінде пайда болатын зат. Триамин қан қысымын айтарлықтай деңгейде арттырады және мигрени тудыруы мүмкін. - Піскен картоп калийге бай, сонымен қатар оның құрамында глюкоза, В дәрумені және амин қышқылдары бар: олардың бәрі мидың қажетті энергияны алуына байланысты қан айналымын арттырады. - Дәнді-дақылдардың құрамында танин қышқылы бар, оның артықшылығы темір сияқты табиғи минералдардың дұрыс сіңуіне жол бермейді. Бұл миға қанның қажетті деңгейде жетуін қамтамасыз етеді және анемияның дамуына кедергі келтіреді. - Куркума, негізгі ингредиенті карри, құрамында антиоксиданттардан бар. Олар мидың қартаюымен күресіп, когнитивті функцияларды қолдайды, жасығызға байланысты нашарлап отырады. - Шафран құрамында минералдар кешені, B тобындағы витаминдер, аскорбин қышқылы бар. Мидың жұмысын жақсартады, тіпті жүйке бұзылуларын емдейді. - Даршын 3 маңызды құрамдас бөліктеріне байланысты ми қызметінің белсенділігін арттырады: даршын спирті, дардина альдегиді және циннамилацетаты. Даршынның иісі концентрацияның, визуалды жадтың және реакция жылдамдығының мәселелерін шешуге көмектеседі.