Денеден жағымсыз иіс шығаратын тағамдар
Көп адамдарға қызықты көрінуі мүмкін, бірақ іс жүзінде, тағам жағымсыз иістің пайда болуына себеп болуы мүмкін. Кейде адам тіпті бұл туралы күдіктенбейді. Ол күніне екі рет душ қабылдайды, шұлықты үнемі өзгертеді, бірақ тіс пастасы мен дезодорант өз міндеттерін орындаудан бас тартуға шешім қабылдаған сияқты әсер пайда болады. Дене иісі Барлығық иіс "туылғаннан" пайда болмайды, дененің барлық бетінде терісінен. Бұл ретте, денеміздің қышқылдығын арттыратын және жағымсыз иіс алатын өнімдер бар екенін ескеру маңызды. Әрқайсымыздың ішінде ағзадан әртүрлі шығатын токсиндер бар. Олардың басым бөлігі ағзадан несеппен, нәжіспен, содан кейін ауамен шығарылады. Адам тым көп тамақ жегенде, ол қышқылдықты арттырады, содан кейін денеден өткір және жағымсыз иіс пайда болады. Неліктен? Бұл жағдайда ағзаға барлық токсиндерден құтылу үшін әдеттегі белсенді еңбек етуге тура келеді. Қандай өнімдер жағымсыз иістің пайда болуын тудырады? Қызыл ет Прагадағы университеттің бірінде мамандар әуесқой зерттеу жүргізген. Олар қызыл ет жейтін және ет жемейтінтін екі ерлер группасын жинаған. Осыдан кейін әйелдерге талдау жасаған. Тердің ең жағымсыз иісі қызыл ет әуесқойларына тиесілі болды. Сарымсақ пен пияз Екеуі де көптеген дәмді тағамдардың алмастырылмайтын ингредиенті болып табылады. Барлығымыз сарымсақтың ауыздан жағымсыз иіс шығаратынын біледі. Ол тек ауыздан ғана емес өкпеге, қанға, адам терісіне сіңу арқылы денеден жағымсыз иіс таратады. Пиязда қанға түсетін ерекше майлар бар, өкпеде сүзіледі және тыныс алумен бірге жағымсыз иіс болып шығады. Гидрогенизирленген май Бұл май барлық жерде фаст-фуд дайындау кезінде қолданылады. Адам ағзасы өте тез ыдырайды. Осы себепті, сіз өз бургеріңізді жеп болғаннан кейінгі жағымсыздыққа дайын болыңыз. Бургерден басқа фри-картоп жейміз, ол да гидрогенизирленген майларға толы.
Карри
Карри – бұл тағамдарға дәм беретін хош иісті дәмдеуіштер, бірақ өкінішке орай, карри-бұл жеке гигиенаның нағыз жауы. Осы себепті, егер сіз спортзалға барар алдында Үнді мейрамханасында тамақтансаңыз, сіздің теріңізде душ қабылдағаннан кейін де сақталады жағымсыз өткір иісі болады. Алкоголь Алкогольдің ағзаға зияны туралы білеміз. Байқасаңыз, ішімдікті пайдаланғаннан кейін біраз уақытқа дейін денеңізде жағымсыз иіс болады. Ол қан құрамына түсіп, тыныс алу арқылы баяу ыдырай бастайды. Шарапты шамадан тыс тұтынатын болсаңыз қан құрамына сіңіп, үнемі жағымсыз иіс бөліп тұрады. Шұжық Егер сіз сосиски мен паштетті ұнатсаңыз, онда жағымсыз иістің кінәлісін табу үшін алысқа барудың қажеті жоқ. Мұндай тағамды қорытқанда асқазанның қышқылдығы артады және көптеген газдар пайда болады. Спаржа Спаржа - дәмді және пайдалы өнім. Бірақ бұл сізді жағымсыз иістен құтқара алмайды. Оның сирек кездесетін өткір иісі несепен шығады. Кофе Мүмкін, сіз таңертең хош иісті кофе шыныаяқсыз елестете алмайсыз? Немесе сіз күніне бірнеше кесе ішесіз бе? Бұл жағдайда жағымсыз иіс кінәлі сүйікті сусын болуы мүмкін. Егер сіз киімді өзгертіп, душ қабылдасаңыз да иісі жоғалмайды. Кофеин тер бездерін ынталандырады, соның арқасында адам әлдеқайда көп терлейді. Қырыққабат Қырыққабат пен брокколиді жақсы көреміз. Бұл көкөністер дәмді және пайдалы. Сонымен бірге бұл өнімдерде жағымсыз иістің көзі болып табылатын күкірт бар. Күкірт-бұл газдардың пайда болуына себепші, иісі құрғақ жұмыртқаға ұқсайды. Алайда, бұл пайдалы өнімдерден бас тартпаңыз, оларда көптеген қоректік заттар мен антиоксиданттар бар.