Үй жағдайында лимонад дайындаңыз
Үй жағдайында дайындалатын табиғи лимонадтар туралы білгіңіз келеді ме?
Лимонад - балалар мен ересектерге арналған ең жақсы алкогольсіз сусындардың бірі. Оның құрамында көптеген дәрумендер бар, кез-келген дәмдеуіштерді қосып, кез-келген сүйікті жидектер мен жемістерден үйде лимонад жасауға болады. Сізге көп уақытты қажет етпейтін қарапайым лимонад рецептерін ұсынамыз. Тез дайындалатын алма лимонады Құрамы: лимон 1 дана. алма шырыны 1 литр минералды су газы 2 литр Дайындалуы: Алма шырынын жасау үшін алманы шырын сыққыштан өткіземіз. Сіз дайынын сатып алсаңыз да болады, бірақ бұл соншалықты пайдалы емес. Шырынға салқындатылған минералды су қосыңыз. Лимонды сақина түрінде кесіп, графинге сусынмен бірге құйыңыз. Неғұрлым қышқыл дәмге ие болу үшін бірнеше тілімді сығып алуға болады. Қарақат лимонады Құрамы: Балғын қарақат 2 кесе су 3 л лимон 1 дана. бірнеше жалбыз сабағы дәміне қарай қант Дайындалуы: Қарақат картоп пюресі күйіне келтірілуі керек. Мұны елек немесе блендер арқылы жасауға болады. Жалбыз, қант және лимон шырыны қосылған қарақат пюресі баяу отта қайнатылып, шамамен 10 минут пісіріледі. Дайын сусынды дәке сүзгісінен өткізіп, тоңазытқышта ұстау керек. Қызмет көрсету кезінде мұз текшелері мен лимон тілімдерін қосыңыз. Қарақатты сол қалпы сақтау үшін сіз қарақаттың бүкіл жидектерін бөлек-бөлек текшелерге су құйып, қатырып тастай аласыз. Зімбір қосылған сұйық лимонад Құрамы: зімбір 1 орташа тамыр лимон 1 дана. лайм 1 дана (мүмкін аз) қант шамамен 200 г. жалбыз 1-2 сабағы минералды су газы 2 литр кәдімгі су 1 стакан. Дайындалуы: Зімбір сиропын пісіру. Суды қантпен кастрюльге қыздырыңыз, үгітілген зімбір қосып, шамамен 10 минут қайнатыңыз. Салқындатылған сиропты електен өткізіп, жалбыз, лимон шырыны мен жарты лайм қосыңыз, минералды су құйыңыз. Лимонадты лайм кесектері мен мұз текшелерімен безендіріңіз. Қажет болса, қант қосыңыз. Қарбыз лимонады Құрамы: қарбыз 1 кішкентай газдалған минералды су 1 ас қасық. бал 1 шай қасық лайм 1 дана жалбыз 1 сабағы Дайындалуы: Бекітілген қарбыз целлюлозасын бал мен жалбызмен бірге шайқаңыз. Електен сүзгіден өткізіңіз. Алынған қарбыз шырынына жарты лайм шырыны мен сода қосыңыз. Барлығын мұқият араластырыңыз және салқындатыңыз. Қызмет көрсету кезінде стақандарға мұз қосыңыз (қарбыздың мұздатылған текшелерін қолдануға болады), лайм және жалбыз сабағында ұмытпаңыз. Базилик (насыбайгүл) лимонады Құрамы: насыбайгүл 1 шоғыры (жақсырақ күлгін) лимон 1 дана. қант 100-200 г. 1,5 литр газдалған минералды су кәдімгі су 0,5 литр Пісірілуі: Біз насыбайгүл мен лимон кесектерін қайнатылған суға салып, 5 минут пісіреміз, содан кейін қақпағын жауып астына от жақпай тағы 20 минут тұндырамыз. Алынған сиропты електен сүзіп, минералды сумен толтырыңыз және тоңазытқышқа бір-екі сағатқа қойыңыз. Мұз текшелерімен ұсыныңыз.