Басты жаңалықтар
Адамдар неліктен еттен бас тартады және оның ағзаға зиян екені рас па?
- автор kyn.kz
- 20 маусым, 2018
- 297
Еттің пайдалы және зиянды жақтары туралы не білесіз?
Ет тағамдарынан бас тарту әлем бойынша дәстүрге айналып бара жатқанына қарамастан көпшілік бұны дұрыс емес деп санайды. KYN.KZ арнайы өз оқырмандары үшін еттің біз білмейтін пайдалы және зиянды тұстарын анықтады.
Физиологиялық тұрғыдан адам тағам талғамайды. Ал жануарлар тек қана шөппен қоректенеді.
- Ет амин қышқылына бай. Бәріміз білетіндей, ақуыз біздің ағзамыздағы «құрылыс материалы». Ақуыз амин қышқылынан құралады. Біз оны тек тамақ арқылы көбейте аламыз. Етті тұрақты түрде тамаққа қосу – амин қышқылын байытуға көмектеседі.
- Еттің құрамында витамин В12 бар. Бұл витамин өсімдіктерде де, жануарларда да болмайды. Дегенмен, олар жануарлардың ас қорыту мүшесінде жақсы дамыған.
- Еттен бірден бас тарту адам ағзасы үлкен өзгеріс алып келеді. Тес көкөністермен қоректенуге организм ақырындап үйренеді. Бірақ кейін ет тағамын қолдансаңыз мүлде басқаша әсер етуі мүмкін.
- Ет тағамдарынан бас тартатындардың ең көп таралған себебі – жануарларды қорғау. Көпшілігі жан-жануарлардың өмірін сақтап қалғысы келеді, кейбіреулері діни шектеулер үшін ұстанады.
- Тек қана өсімдіктермен қоректену үлкен процестерді қажет етеді. Өнімді пайдалану үшін осы өсіру керек, сосын тазалау жұмыстары кейін дүкенге жеткізу.
- Жануарлармен де дәл солай. Жақсы ет үшін малды мейлінше жақсылап асырау керек. Сосын оны етке айналдыру керек. Соңында дүкенге жеткізу керек, ал ет бұзылып кетпес үшін түрлі қоспалар қосылады.
Келесі мақала