Дәрі-дәрмексіз тамақ ауруын басудың жолдары
Тамақ ауруы-жұтқыншақтың, бездердің артқы қабырғасында қабыну процесінің дамуының белгілерінің бірі.
Тамақ ауруының көптеген себептері бар. Дененің жалпы гипотермиясы, инфекция, аллергиялық фактор, салқын сусындарды, балмұздақты шамадан тыс тұтыну, сондай-ақ шырышты қабықтың шамадан тыс құрғауы немесе жарақаты.
Дәрі-дәрмектерді қабылдаудан басқа, тамақ ауруын емдеуде режим бойынша жалпы ұсыныстарды сақтау қажет, атап айтқанда:
- Сұйықтықты көп ішу қандағы токсиндердің концентрациясын төмендетеді, олардың шығарылуын тездетеді, сонымен қатар температураны төмендетеді және дегидратацияның алдын алады;
- Тамақтың шырышты қабығына қосымша зақым келтіре алмайтын "жұмсақ" тағамды тұтыныңыз;
- Итмұрын сорпасын, лимон, бал, таңқурай, қарақат қосылған жылы шай ішіңіз;
- Темекі шегуден бас тарту;
- Бөлмедегі ылғалдылық деңгейін бақылау – 60% - дан төмен емес, бұл тамақтың шырышты қабығының шамадан тыс кебуіне жол бермейді;
- Жеңіл киініп, гипотермияға жол бермеңіз, сонымен қатар суық мезгілде жылы киініңіз
- Мүмкіндігінше мұрын арқылы дем алуға тырысу керек;
- Тамақ ауруының Кондиционері бар бөлмелерден, ыстықта сызбалардан аулақ болу керек;
- Тамағыңызды қатты ауыртып алмас үшін қатты дыбыс шығарып күлу, айқайлаудан аулақ болыңыз.